חולמים לבשל אוכל מזרחי אסלי? קבלו 5 רעיונות למתכוני עדות

תוכן עניינים

יעל ליבוביץ', עורכת תוכן ראשית.

להכין אוכל מעדות שונות זה דבר מדהים ומרגש, טעמים מבתים שונים מרחבי העולם והארץ. אם גם אתם רוצים להכין כמה דברים מיוחדים ממקומות שונים ומגוונים, ממש כמו שהיו מכינים אותם במקור, במיוחד עבורכם, 5 מתכוני עדות מופלאים ששווה לכם לנסות להכין בעצמכם.

מילות פתח – מתכוני עדות

זיוה – מאפה גבינות

מאפה תימני שנכנס בול בתוך הניסיונות למתכוני עדות שתרצו לנסות, מדובר במאפה מגולגל מבצק עלים ממולא במגוון סוגי גבינות. ניתן להוסיף לתערובת המילוי זיתים או תוספות שונות על פי טעמכם, נשארה אפייה של ארבעים וחמש דקות בתנור וזה מוכן,

מפרום – קציצות בשר ותפוחי אדמה מטוגנים

את התבשיל הזה אתם חייבים לנסות, תבשיל ישראלי וביתי, סנדויץ׳ של קציצות בשר בין תפוחי אדמה. מדובר בתבשיל מוכר ואהוב מאוד, שכל אחד יכול לעשות בלי בעיה. אם עוד לא טעמתם זו ההזדמנות שלכם לנסות.

צ׳אנה מסאלה – תבשיל גרגרי חומוס הודי

זה טעם חדש שמגיע מרחוק, תבשיל הודי של גרגרי חומוס מתובלים, טעים ב=לבדו אך טעים עוד יותר כמילוי בפורי.

תאגיד – אורז פרסי מסורתי

זו מנה מהמטבח הפרסי, מדובר באורז מתובל בתוספת משמשים מיובשים, צימוקים, שקדים, פיסטוקים ועוד תוספות מרהיבות שמקפיצות את המנה לטעמים מדהימים. אם עדיין לא ניסיתם בעצמכם, הגיע השעה, קל להכנה וטעים להפליא.

בנטז׳ – קציצות טוניסאיות מטוגנות

הישר מהמטבח הטוניסאי, קציצות תפוחי אדמה וקמח, ממולאות בבשר טחון. אפילו ניצן לשים קמח מצות במקום ולהתאים את המתכון לפסח בקלות רבה.

אל תחששו

מתכוני עדות יכולים להיות מאיימים, בעיקר כשזה רחוק מהעדה והידע שיש לכם, אך טעמים זה דבר שצריך להתנסות בו ולחלוק אותו. אל תחששו לנסות בעצמכם להכין מתכוני עדות מגוונים וחדשים שיוסיפו צבע, טעם וניחוחות לחייכם.

אהתם את הכתבה? מוזמנים להשאיר תגובה:

דילוג לתוכן