החימום התת רצפתי ששמענו עליו כל כך הרבה מהארצות הקרות, גם אצלנו הפך להיות משהו רצוי. החורף עם חימום תת רצפתי עובר הרבה יותר בקלות, וכל שנשאר לכם זה לדעת אם בכל בית ובכל ריצוף תוכלו להתקין אותו. התשובה לכך קרובה לכן, אך בכל זאת כנראה שכדאי להכיר את הדברים החשובים לפני שתעשו את זה גם אתם.
חימום תת רצפתי מתאים לכמעט כל סוג של ריצוף
בעקרון כמעט כל סוג ריצוף ניתן להתאים לו חימום תת רצפתי, אך בכל זאת יש סוג ריצוף שלא מתאים להתקנת המערכת וזה שטיח מקיר לקיר, שהוא לא מאפשר לחום מהרצפה להיפלט לחדר. דבר נוסף שחשוב לדעת, זה שריצוף פרקט מתנהג אחרת מריצוף אבן וקרמיקה שאוגר חום וממשיך לשחרר גם כשהמערכת מפסיקה, הפרקט אינו אוגר חום.
התקנה של מערכת חימום תת רצפתית עם עמידות לפרקטים שונים
רוב הפרקטיים מתאימים להתקנה של מערכת חימום תת רצפתית, אך עדיין יש כאלו שאינם מתאימים וכאלו שפחות מתאימים וחשוב להכיר ולדעת את העמידות השונה של סוגי פרקט.
- פרקט עץ תלת שכבתי – מתאים להתקנת חימום תת רצפתי, אך בגלל העובי שלו ייקח זמן למיצוי אפקט החימום.
- פרקט עץ דו שכבתי – אין בעיה לתקין את החימום הרצפתי, שכבות העץ אינן עבות או מבודדות ומתאפשרת העברה טובה של החימום.
- פרקט למינציה – החומרים של סוג זה אינם מבודדים ולכן אין בעיה להתקין חימום תת רצפתי עם העברה טובה של החום.
- פרקט עץ מלא – נחשב פחות מתאים להתקנה חימום תת רצפתי, אך בכל זאת ניתן לעשות זאת. מכיוון שיש רמת בידוד גבוהה לסוג פרקט הזה, יש הפחתה במידת האפקטיביות של העברת החימום.
שימו לב גם לסוג ההתקנה של מערכת החימום התת רצפתית
דבר אחרון שחשוב לשים אליו לב מלבד הריצוף עצמו, זה סוג ההתקנה, כשמתכננים שילוב מסוים של ריצוף וחימום תת רצפתי, צריך לדעת שיש סוגי התקנה שונים שיתאימו למצבים שונים. ובכל מקרה, דבר החשוב ביותר יהיה להתייעץ עם מישהו שמבין היטב בתחום.